Salaatinkulutus monikertaistunut

Salaatin syönti on kasvanut Suomessa räjähdysmäisesti tällä vuosikymmenellä. Samalla maahamme on syntynyt ympärivuotinen salaattibisnes, joka vuositasolla yltää noin 80 miljoonaan markkaan.

Maamme suurin yksittäinen ruukkuvihannesten tuottaja on joroislainen kartano, jonka osuus ympärivuotisista kasvihuonesalaatinmarkkinoista on jo reilu kolmannes.

Järvikylän kartanon kasvihuoneista Joroisista lähtee vuosittain 10 miljoonaa ruukkusalaattia markkinoille. Pääosin tuotannon popsivat suomalaissuut, mutta vientiäkin on raotettu.

- Meillä on pientä vientiä lähinnä Eestiin, Tallinnaan, Pietariin ja satunnaisesti Ruotsiin, mutta kotimaa on meidän markkina-alueemme, toteaa Järvikylän kartanon toimitusjohtaja Karl Grotenfelt.

Grofelt arvelee, että Suomessa salaatin kulutus on kolminkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Viimeisen viiden vuoden aikana se on taas monipuolistunut, mikä on sitten kasvattanut tuoteryhmän kulutusta.
(MTV3/Ulla Pulliainen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat