Mainos

Säkylään Pohjoismaiden kriisinhallintaprikaatin toimipiste

Pohjoismaiden yhteisen kriisinhallintaprikaatin toimipiste sijoitetaan Porin Prikaatiin Säkylään. Sen sijaan prikaatille ei perusteta pysyviä esikuntia tai joukkoja, vaan joukot kootaan tarvittaessa erilaisiin kriisinhallintatehtäviin pohjoismaisesta joukkorekisteristä.

-

Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan puolustusvoimien edustajat perustivat yhteisen kansainväliseen kriisinhallintaan tarkoitetun prikaatin esikunnan rungon Helsingissä tänään. Prikaatin ensimmäiseksi komentajaksi tulee eversti Markku Aherto. Suomi johtaa prikaatia vuoden 2004 kesäkuun loppuun, ja sen vastuulla ovat lisäksi johtamis- ja viestijärjestelmä.

Kriisinhallintaprikaatille ei perusteta pysyviä esikuntia tai joukkoja, vaan joukot kootaan tarvittaessa erilaisiin tehtäviin pohjoismaisesta joukkorekisteristä. Siihen on merkitty 12 000 ihmistä, joista suomalaisia on 2600. Prikaatin on kyettävä lähtemään operaatioon 30 vuorokaudessa ja aloittamaan se 60 vuorokauden kuluessa poliittisista päätöksistä.

Yhteisen kriisinhallintaprikaatin lopullinen suuruus selviää ensi kesänä, ja sen odotetaan olevan valmis kaikkiin EU:n määrittelemiin kriisinhallintatehtäviin vuoteen 2006 mennessä.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 23.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.