Säkylä erottaa kunnanjohtajansa

Säkylän kunnanvaltuusto aikoo erottaa kunnanjohtaja Olli Ikosen. Valtuusto hyväksyi eilen yksimielisesti aloitteen, jossa viitataan luottamuksen puutteeseen.

Aloitteen esitti valtuuston keskustalainen puheenjohtaja Torsti Paassilta, ja sen allekirjoittivat kaikkien valtuustoryhmien johtajat. Valtuusto valitsi seitsemän henkilön valiokunnan valmistelemaan erottamista. Asia on esillä jo perjantaina. Jos luottamusmiesten hahmottelema aikataulu pitää, päätös erottamisesta tehdään kesäkuussa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kunnanjohtaja Ikosta ollaan erottamassa. Valtuuston puheenjohtaja Torsti Paassilta huomauttikin, että tyytymättömyyttä on ollut niiden kuuden vuoden ajan, jotka Ikonen on virassaan ollut. Aiemmin yksimielisyys ei ole ollut niin laajaa kuin nyt. Säkylän tulehtuneesta tilanteesta on tehty myös konsulttitutkimus.

Luottamuspulan syitä Paassilta ei ole halunnut täsmentää. Esillä ovat olleet asioiden huono valmistelu sekä huonot suhteet yrittäjiin ja Säkylän varuskuntaan. Kunnanjohtajalle on tarjottu myös mahdollisuutta erota oma-aloitteisesti.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat