Mainos

Saksassa sopu tupakointikiellosta

Tupakointikiellosta on jo aikaisemmin sovittu mm. julkisissa kulkuneuvoissa ja virastoissa. Laki tulee voimaan mahdollisesti syyskuun alusta.

Saksan osavaltiot pääsivät eilen sopimukseen tupakoinnin kieltämisestä useimmissa ravintoloissa ja pubeissa. Osavaltioiden pääministereiden kompromissiratkaisun mukaan poikkeukset koskevat pieniä baareja sekä ravintoloita, joissa on suljetut tupakointihuoneet.

Esitetty kielto kattaa myös koulut, vanhainkodit ja sairaalat. Jokaisen osavaltion parlamentin on vielä hyväksyttävä kielto ennen kuin se astuu voimaan.

Voimaan syyskuussa?

Saksan hallitus sopi jo aiemmin tupakointikiellosta julkisissa kulkuneuvoissa, takseissa, rautatieasemilla ja virastoissa. Ravintolat ja koulut eivät kuitenkaan kuulu hallituksen päätösvaltaan. Jos liittovaltion parlamentti hyväksyy hallituksen lakialoitteen, laki astuu voimaan syyskuun alusta.

Noin kolmannes saksalaisista tupakoi. Tupakoinnin vastustajien mukaan lähes 140 000 saksalaista kuolee vuosittain tupakointiin yhteydessä oleviin sairauksiin.

Osavaltioiden terveysministerit sopivat jo viime kuussa, että täydellinen tupakointikielto tulee koskemaan nuorten suosimia diskoja ja yökerhoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.