Mainos

Saksassa odotetaan hyvää viinivuotta

Ilmastonmuutos suosii saksalaisia viininviljelijöitä. Riesling-viini maistuu taas kuluttajille.

Saksalaiset viininviljelijät odottavat tästä vuodesta hyvää viinivuotta. Sää on suosinut käynnissä olevaa sadonkorjuuta Reininlaakson rinteillä ja vienti vetää, koska Riesling on jälleen muodissa.

Saksan viini-instituutin DWI:n mukaan Riesling-viinin vienti ulkomaille on kasvanut 14 prosenttia. Saksalaisten mukaan vienti vetää nyt esimerkiksi Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin. Kokonaisviennin arvo on kasvanut 22 prosenttia, koska viinin hinta on kohonnut.

- Vuoden 1990 jälkeen yksikään vuosikerta ei ole ollut huono, kiitos myös ilmastonmuutoksen. Olemme voineet poimia täyteläisiä kokonaisia viiniterttuja joka vuosi. Tänäkin syksynä sää on sopiva kypsymiselle ja poimiselle: kuumia päiviä ja kylmiä öitä, viini-instituutin ulkomaan markkinoinnin johtaja Steffen Schindler kertoo.

Saksalaisviinin menestys on uutinen, koska jo vuosia eurooppalaiset, myös saksalaiset, ovat juoneet muunmuassa Chilen, Etelä-Afrikan ja Australian viinejä samalla kun kulutus on pienentynyt.

Euroopassa tuotetaan viiniä kuitenkin liikaa ja EU on yrittänyt hillitä ylituotantoa tukemalla viininviljelyä vähentäviä tiloja. EU:ssa hyväksyttiin heinäkuussa markkinajärjestely, joka otti viinintuottajilta pois tislaus-, vienti- ja varastotuet, mutta lisäsi markkinointitukea. EU:n päätöksen mukaan uusia viiniköynnöksiä ei saa istuttaa viiteen vuoteen.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.