Mainos

Saksassa kuulusteltiin terroristiepäiltyjä

Saksassa pidätetyn pariskunnan uskotaan suunnitelleen hyökkäystä kaupparakennukseen Yhdysvaltain sotilastukikohdassa Saksassa, viranomaiset kertoivat tänään.

Saksan sisäministerin Otto Schilyn mukaan pariskunta toimi todennäköisesti yksin. -Tämänhetkisten tietojeni mukaan tämä oli yksittäinen tapaus, sillä ei ole todettu mitään yhteyksiä terroristiverkostoon, Schily sanoi tänään.

Saksan poliisi ilmoitti eilen ottaneensa kiinni amerikkalaisnaisen, 23, ja hänen saksanturkkilaisen miesystävänsä, 25, lähellä Heidelbergiä sen jälkeen, kun pariskunnan ystävä oli varoittanut viranomaisia mahdollisesta iskusta.

Pidätyshetkellä torstaina miehellä oli hallussaan räjähteitä ja kemikaaleja. Amerikkalaisnainen työskenteli tiettävästi sotilastukikohdan kaupassa. Hänen kerrottiin kehottaneen yhtä kollegaansa pysymään poissa työpaikalta lähipäivinä. Kollega kertoi asiasta poliisille, jonka onnistui paljastaa salajuoni. Viranomaisten mukaan isku oli määrä tehdä 11. syyskuuta. Yhdysvaltain armeijan mukaan nainen on työskennellyt sotilastukikohdassa useita vuosia. Pariskunnan asuntoon tehdyssä ratsiassa löydettiin valokuva Osama bin Ladenista, jota pidetään pääsyyllisenä terrori-iskuihin, jotka tappoivat noin 3000 ihmistä 11. syyskuuta viime vuonna Yhdysvalloissa.

Viranomaisten mukaan mies "vihaa" amerikkalaisten lisäksi juutalaisia. Myös naisen kerrotaan vihaavan juutalaisia. Baden-Württembergin osavaltion sisäministerin Thomas Schäublen mukaan poliisi oli löytänyt mieheltä viiden pommin kuoret sekä 130 kiloa kemikaaleja ja sähkölaitteita. Mies työskenteli kemiantehtaan varastossa. Hänellä on aiemmin rikosrekisteri, joka koostuu mm. varkauksista ja huumerikoksista.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Ranskalainen terrori-asiantuntija Roland Jacquard uskoo, että al-Qaida-järjestö tekee uuden iskun vuoden lopussa.

Osama bin Ladenista ja al-Qaidasta kirjan julkaissut Jacquard arvelee, että järjestö iskee ensin tuholaismyrkyillä lastatuilla koneilla Yhdysvaltoihin. Kolmannessa aallossa kohteena olisivat hänen mukaansa Euroopan maamerkit.

(Kymmenen uutiset 06.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.