Mainos

Saksassa kiistellään kansalaisuuslaista

Saksan hallitus esitteli tänään kiistellyn kansalaisuuslain, joka takaa toteutuessaan kaksoiskansalaisuuden miljoonille Saksassa asuville ulkomaalaisille. Oikeisto-opposition puolueet ovat vastustaneet esitystä jyrkästi. Sosiaalidemokraattien ja vihreiden hallitus odottaa parlamentin hyväksyvän lait kesäkuuhun mennessä. Samalla hallitus tyrmäsi arvostelijoiden väitteet siitä, että kaksoiskansalaisuuden salliminen houkuttelisi maahan lisää siirtolaisia.

Hallituksen kaavailujen mukaan Saksan kansalaisuuden saajan ei tarvitse luopua aiemmasta kansalaisuudestaan. Kansalaisuus on esityksen mukaan luvattu niille Saksassa syntyneille ulkomaalaisille, joiden vanhemmista ainakin toinen on syntynyt Saksassa. Lisäksi vaaditaan, että kansalaisuuden saaja on asunut maassa ainakin kahdeksan vuotta.

Sisäministeri Otto Schilyn arvion mukaan 3-4 miljoonaa ulkomaalaista käyttäisi hyväkseen uutta kansalaisuuslakia. Saksassa asuu ulkomaalaisia 7,3 miljoonaa eli 8,9 prosenttia 82 miljoonaisesta väestöstä. Suurin osa Saksan ulkomaalaisista on turkkilaisia.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.