Mainos

Saksassa kääriydytään hiihtotakkeihin - Suomessa hellelukemat

Keskieurooppalaiset ovat joutuneet tänä kesänä oikukkaan sään armoille. Samaan aikaan kun Suomessa on mitattu hellelukemia, on Saksassa, Ranskassa ja Sveitsissä värjötelty +15 asteessa ja sateessa.

Esimerkiksi täksi aamuksi oli Saksan Müncheniin luvattu noin +15 astetta, mutta sää olikin yllättäen aurinkoinen ja +22 astetta.

– Ihmiset olivat orientoituneet kylmään. Tenniskentälle mentiin hiihtotakki päällä, ja töihin menevillä oli poplarit päällä, mikä näytti huvittavalta aurinkoisella kelillä, kertoo Münchenissä asuva toimittaja Tapio Nurminen.

Saksalaiset pakenevat Turkkiin

Kylmä kesä on näkynyt Saksassa oluen myynnin laskuna.

– Erityisesti eteläsaksalaisille pubien olutpihat eli biergartenit ovat keskeinen paikka, joissa tavataan ihmisiä, mutta nyt kukaan ei viitsi mennä niihin palelemaan, kertoo Nurminen.

Monet lomalle jäävät saksalaiset etsivätkin äkkilähtöjä lämpimään.

- Saksalaiset lähtevät Turkkiin, Kanarialle ja Dominikaanisen tasavaltaan. Myös Pohjois-Italiaan lähdetään Etelä-Saksasta paljon, mutta Pohjois-Italiassa on nyt yhtä oikukas sää kuin täälläkin, sanoo Nurminen.

Ensi viikolla tuulet muuttuvat

Toisaalta osat ovat Suomen ja Keski-Euroopan välillä vaihtumassa ensi viikolla, kertoo sääpalvelu Forecasta meteorologi Joanna Rinne.

– Tähän asti Suomeen on tullut idästä lämmintä ilmaa, ja Keski-Euroopassa on ollut kutakuinkin normaali suomalainen kesäsää: sateista ja viileähköä, sanoo Rinne.

– Ensi viikonlopun jälkeen tilanne muuttuu, kun Keski-Euroopassa sää muuttuu lämpimämmäksi noin +25 asteeseen, ja Suomeen on luvassa noin +20 astetta ja epävakaista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.