Mainos

Saksassa jännitetään ihmisten jouluostosintoa

Saksassa jännitetään tänä jouluna asiakkaiden lahjaintoa - jopa liittokansleri Gerhard Schröder on kehottanut kansaa kuluttamaan. Taustalla on maan syvin talouskriisi sitten toisen maailmansodan, ja kekseliäisyyttä tarvitaan nyt myös kaupoilta, joista osa on nostanut vanhan D-markan kunniaan.

Saksan keskuspankin mukaan maassa on edelleen 17 miljardia Saksan markkaa - kahdeksan ja puoli miljardia euroa - pölyttymässä yksityiskotien kätköissä. Nämä rahat mm halpavaateliike C & A haluaa imuroida joulumarkkinoille hyväksymällä 10 päivän ajan D-markat maksuvälineenä. Suosio on ylittänyt kaikki odotukset.

Markan tilapäinen käyttöönotto on vauhdittanut joulukauppaa, mutta Saksan talouden perusongelmia se ei suinkaan ratkaise. Ihmisten epävarmuus tuntuu täällä päivä päivältä lisääntyvän, ja varmasti monet harkitsevat vähintään kahdesti, ennen kuin ryhtyvät suurempiin jouluostoksiin.

-Joka päivä puhutaan arvonlisäveron tai jonkun muun veron nostamisesta. Asiakkaat tulevat varovaisiksi ja kielteinen tunnelma leviää, arvioi myyntijohtaja Thomas Burmann C&A -liikkeestä.

Kaupalle muutenkin tärkeä joulumyynti on tänä vuonna jopa kohtalonkysymys. Ihmiset halutaan liikkeelle, ja koskaan ei Saksassa ole ollut näin paljon erikoistarjouksia jo joulun alla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.