Mainos

Saksassa jälleen lihaskandaali

Syyttäjäviranomaiset tutkivat myös tapauksia, joissa tavaran toimittajien ja ostajien tiedetään lahjoneen elintarvikevalvojia.

Saksaa ravistelee jälleen uusi lihaskandaali. Elintarviketeollisuus myöntää nyt, että maan kylmävarastoissa on jo 15 miljoonaa kiloa vanhentunutta lihaa, joka ennemmin tai myöhemmin päätyy teollisuuden raaka-aineeksi.

Mitä ilmeisimmin pilaantunutta lihaa on myyty suuria määriä myös eri puolille Eurooppaa, todennäköisesti ei kuitenkaan Suomeen. Vähittäiskaupan hintakilpailun lisäksi syytä skandaalista vyörytetään nyt myös elintarvikevalvonnan niskaan.

Suurilta tukkureilta on viime päivinä löytynyt nimettömien vihjeiden perusteella myyntiin tarkoitettua pahentunutta pakastettua lihaa.

- Täytyy sanoa, että meille tulee nyt valituksia ja vihjeitä mahdollisista ongelmista enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kertoo elintarvikevalvoja Thomas Rieder.

Syyttäjäviranomaiset tutkivat myös tapauksia, joissa tavaran toimittajien ja ostajien tiedetään lahjoneen elintarvikevalvojia.

- Ne valmistajat, jotka toimittavat tuotteita suurille konserneille, joutuvat painamaan hintoja alas, koska ne pääsevät alihankkijoiksi vain jos hinta täsmää. Laatuun ei juuri kiinnitetä huomiota, toteaa lihakauppias Christian Bogenrieder.

Lahjottujen valvojien väitetään toimittaneen laboratorioihin vain taatusti kokeet läpäisevää tavaraa, jotta tukkurit ovat voineet rauhassa myydä suorastaan mätää raaka-ainetta Saksasta yhdeksään eri Euroopan maahan.

- Tässä ei missään tapauksessa ole kysymys yksittäistapauksista. Nämä eivät ole yksittäisiä tekijöitä, kyse on koko systeemin luonteesta. Sen näkee siitä, että heti kun skandaaleja tulee julki, löydetään pieniä ja suuria eriä pilaantuneita tuotteita koko maasta, kertoo Foodwatchin hallituksen puheenjohtaja Petra Thorbrietz.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.