Saksanpähkinämuffinit

Nämä muffinit ovat sekä herkullisia että terveellisiä! Saksanpähkinän rasvahappokoostumus on erinomainen ja se sisältää paljon hyvää kasvisvalkuaista. Saksanpähkinässä on kaliumia, magnesiumia, sinkkiä, rautaa ja muita kivennäisaineita.

20 muffinia (noin 130 kcal / kpl)

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl luonnonjogurttia
  • 1 dl hunajaa
  • 3 munaa
  • 50 g appelsiinimarmeladia
  • 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
  • 1 tl kardemummaa (tai vaniljasokeria)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl murskattuja saksanpähkinöitä (100 g)
  • 100 g kuivattuja marjoja, hedelmäpaloja tai rusinoita

Sekoita kaikki aineet ohjeen järjestyksessä. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi silikoni- tai foliovuokiin, täytä 2/3 vuoista taikinalla.

Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

VINKKI: Voit laittaa jokaisen muffinin keskelle saksanpähkinäsydämen ennen paistamista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat