Mainos

Saksan vuosiennuste arveluttaa

Saksan hallitus ennustaa kuluvaksi vaalivuodeksi parhaimmillaan kolmen prosentin talouskasvua. Talousasiantuntijoiden mukaan ennuste on turhan myönteinen ja erityisesti työmarkkinat tuottavat pettymyksen tänäkin vuonna.

Saksan talousministeriön vuosiennuste ei tällä kertaa sorru liian läpinäkyvään optimismiin. Liittokansleri Helmut Kohlin hallitus on talouspolitiikassaan keskittynyt tarjonnan elvyttämiseen. Tuotannon kasvu ei kuitenkaa ole lisännyt työpaikkoja toivotulla tavalla.

Vaalivuodeksi talousministeriö ennustaa parhaimmillaan kolmen prosentin kasvua. Työttömyyden lievä nousu tänäkin vuonna on pahin takaisku Bonnin hallitukselle. Tätä kehitystä talousministeri Gunther Rexrodt ei tänään yrittänyt kaunistella, vaikka se voi johtaa syksyllä vaalitappioon.

Hieman yllättäen talouasiantuntijat pitävät optimistisesta kasvuennusteesta huolimatta hallituksen työllisyysnäkemystä realistisena, kun taas teollisuus lupaa luoda tänä vuonna jo puoli miljoonaa uutta työpaikkaa. Ekonomistien mielestä talouselämä on aloittanut vaalityön Kohlin puolesta, koska hallitukseen kärkkyvien sosiaalidemokraattien ja vihreiden vaaliohjelmat eivät sittenkään miellytä.
(MTV3/Tapio Nurminen)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.