Mainos

Saksan vaalitaistelussa loppukiri

Saksan tasaväkinen vaalitaistelu huipentuu tänään viimeisenä kampanjapäivänä. Liittokanslerin paikasta kisaavat kristillisdemokraattien (CDU) Angela Merkel ja sosiaalidemokraattien (SPD) Peer Steinbrück järjestävät viimeiset vaalitilaisuutensa ennen huomista äänestystä.

Mielipidekyselyiden mukaan Merkelin konservatiivihallitus ja vasemmistovihreä oppositio lähtevät vaaleihin tasavahvoina. Tulos saattaa kuitenkin heilahtaa suuntaan tai toiseen, sillä noin kolmannes äänestäjistä ei ole vielä päättänyt kantaansa.

Liittokansleri Merkelin CDU-puolue säilyy ennusteiden mukaan selvästi suurimpana puolueena, mutta sillä voi olla vaikeuksia löytää sopivaa hallituskumppania. Nykyinen hallituskumppani, liberaalipuolue FDP, on jopa vaarassa jäädä alle viiden prosentin äänikynnyksen ja siten ulos parlamentista.

Monien asiantuntijoiden mielestä ainoa vaihtoehto onkin niin sanottu suuri koalitio pääoppositiopuolue SPD:n kanssa. Hallitusneuvotteluista voivat kuitenkin tulla vaikeat, sillä monet johtavat sosiaalidemokraatit ovat jo etukäteen sanoutuneet irti hallitusyhteistyöstä Merkelin kanssa.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.