Mainos

Saksan ulkoministeri vaihtoon homokohun ja bisneskytkyjen takia?

Saksan ulkoministeri Guido Westerwellen (FDP) toimet aiheuttavat närää Saksassa. Häntä syytetään siitä, että hänen elämänkumppaninsa, bisnesmies Michael Mronz sekä liikemiesten sisäpiiri hyötyvät hänen ministerinmatkoistaan. Ulkoministerin arvostellaan käyttäytyvän matkoillaan muutenkin ulkoministerille sopimattomalla tavalla. Asiasta kertoo saksalainen Der Spiegel -lehti.

Westerwelle itse puolustautuu syytöksiin toteamalla esimerkiksi, että hänen tekemisiinsä kiinnitetään huomiota sen vuoksi, että hän on homoseksuaali.

Westerwellen tekemisissä ei käytännössä olekaan mitään laitonta, mutta hän on ottanut matkoilleen mukaan bisnesmaailman henkilöitä ja on illanvietossa esitellyt ystävilleen ulkomaiden bisnesmaailman silmäätekeviä. Tapaamisten jälkeen nimiä on allekirjoitettu sopimuksiin. On myös epäselvää, onko hänen miesystävänsä mukana vain matkaseurana, vai onko hän edesauttamassa omia bisneksiään.

"Yhteydet bisnesmaailmaan katkaistava"

Kun Westerwelle oli puolueensa kanssa vielä hallituksen oppositiossa, hän saavutti suurta suosiota. Silloin hän rakensi myös verkostonsa bisnesmaailmaan. Arvostelijoiden mukaan hänen olisi pitänyt ymmärtää erottaa nämä yhteydet toisistaan ulkoministeriön viran saatuaan.

Tähän hän ei kuitenkaan kyennyt tai hän ei ole halunnutkaan sitä tehdä.

Westerwelle on viime aikoina saanut mielipidemittauksissa huonoja arvosanoja. Koko hallituskoalition kannatuskin on mittauksissa laskenut. Angela Merkelin johtamassa koalitiossa Westerwelleä pidetään "riskinä", joka ei ymmärrä asemaansa.

Westerwellen tulevaisuus ulkoministerinä onkin nyt siinä pisteessä, että hänen odotetaan ottavan kunnollisen otteen asemastaan. Jos näin ei tapahdu, hänen ajatellaan olevan väärä henkilö Saksan ulkoministerin virkaan.

Markkinatalousmyönteisen FDP -liberaalipuolueen Westerwelle nousi ulkoministeriksi vuoden 2009 lokakuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.