Mainos

Saksan ulkoministeri tulee Suomeen

Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel vierailee Suomessa ensiviikolla. Vierailun aikana on tarkoitus keskustella Saksan ja Suomen EU-puheenjohtajuuksiin liittyvistä tärkeimmistä asioista. Saksa on puheenjohtajamaa ensi vuoden alkupuoliskon eli juuri ennen Suomea.

Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel saapuu ensi tiistaina vuorokauden kestävälle työvierailulle Suomeen. Puheenjohtajuuteen liittyviä kysymyksiä ovat mm. Amsterdamin sopimuksen ratifiointi ja toimeenpano, EU:n laajentumiseen liittyvät institutionaaliset kysymykset, EU:n uudistusohjelma Agenda 2000 sekä EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaiset kysymykset. Ulkoministeriön mukaan keskusteluissa käsiteltäneen myös Itämeren turvallisuus- ja yhteistyökysymyksiä.

Vierailunsa aikana Kinkel käy viralliset keskustelut ulkoministeri Tarja Halosen (sd.). Hän tapaa myös pääministeri Paavo Lipposen (sd.). Presidentti Martti Ahtisaari ottaa ulkoministeri Kinkelin vastaan Kultarannassa. Kinkelin työvierailu Suomeen on vastavierailu ministeri Halosen Saksaan suuntautuneeseen viralliseen vierailuun viime vuoden helmikuussa. Pääministeri Lipponen vieraili Saksassa viime vuoden huhtikuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.