Mainos

Saksan työllisyystilanne kohenemassa

Ennakkotiedot viime vuoden työllisyystilanteesta kertovat, että työllisten määrä Saksassa lisääntyi viime vuonna hienoisesti ensi kertaa vuoden 2001 jälkeen.

Saksan työllisyysluvut näyttivät ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen parantumisen merkkejä viime vuonna. Tänään julkistettujen ennakkotietojen mukaan työllisten määrä lisääntyi viime vuonna 0,3 prosenttia 38,4 miljoonaan. Työllisten määrä on vähentynyt vuosittain vuodesta 2001 lähtien ja vuonna 2003 työllisten määrä väheni prosentin edellisvuodesta.

Liittokansleri Gerhard Schröderin hallitus vei viime kesänä läpi joukon uudistuksia, jotka muun muassa heikentävät työttömyyskorvauksia tämän vuoden alusta lukien. Yksi hallituksen läpiviemistä uudistuksista oli niin kutsuttujen yhden euron työpaikkojen luominen. Järjestelmä tarkoittaa, että työttömyyskorvauksen lisäksi työttömälle maksetaan 1-2 euron tuntipalkkaa eräistä julkisen alan tehtävistä kuten siivouksesta tai katujen puhdistamisesta. Saksan työministeriön mukaan noin 70 000 työtöntä on tarttunut tarjoukseen ja ottanut vastaan eurotyön sen jälkeen, kun se tuli mahdolliseksi.

Saksan työministeriö julkistaa viralliset työllisyysluvut huomenna.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.