Mainos

Saksan toiseksi suurin rakennusyhtiö vararikkoon

Saksan toiseksi suurin rakennusyhtiö Holzmann ajautui tänään vararikkoon, kun yhtiön velkojapankit hylkäsivät Holzmannin pelastukseksi laaditun velanmaksuohjelman.

Ohjelmaa esitti Holzmannin suurin omistaja ja velkoja Deutsche Bank, mutta se ei saavuttanut Commerzbankin, Dresdnerin eikä HVB:n hyväksyntää. Holzmannille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hakea itsensä vararikkoon.

Holzmannin romahdus uhkaa viedä työpaikan yhtiön 25000 työntekijältä, minkä vuoksi Frankfurtin pankkikortteleissa nähtiinkin satojen rakennustyöläisten mielenosoituksia yhtiön pelastamiseksi.

Holzmannin harteille on kasaantunut kaikkiaan 1,6 miljardin euron velkataakka. Yhtiön osakekurssi onkin viimeisimmän vuoden aikana menettänyt arvostaan peräti 60 prosenttia. Lehtitietojen mukaan Holzmann teki viime vuonna tappiota lähes 240 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on Euroopan ohella toimintaa Yhdysvalloissa ja eri puolilla Aasia.

Vuonna 1849 perustetulla yrityksellä oli keskeinen rooli Saksan sodanjälkeisessä jälleenrakennustyössä. Holzmannin vararikko on paha isku myös liittokansleri Gerhard Schröderille, joka vuoden 1999 lopulla pelasti 125 miljoonan euron hätäohjelman avulla rakennusyhtiön konkurssilta.

Tällä kertaa Saksan hallitus ei enää ryhtynyt toimiin Holzmannin pelastamiseksi. Schröderillä on puolen vuoden päästä edessään vaalit, ja Saksan korkea työttömyys on ollut viime aikoina kuuma keskustelunaihe euroalueen suurimmassa taloudessa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.