Mainos

Saksan tiet ruuhkautuvat lomien myötä

Keski-Euroopan moottoriteiden tämän kesän ruuhkahuiput ovat käsillä. Tilanetta kärjistää lähiviikkoina se, että nimenomaan saksalaiset matkustavat nyt lomille omalla autolla huomattavasti enemmän kuin edelliskesinä.

Moni suomalainenkin tuntee tilanteen. Yhtäkkiä muuten niin nopea matkanteko saksalaisella moottoritiellä pysähtyy kokonaan. Jossakin edempänä on kolari tai tietyö. Jono kasvaa kilometrien pituiseksi eikä liiku moneen tuntiin.

Tulevina viikonloppuina tällaisten ruuhkien riski on Saksassa, mutta myös muualla Euroopassa erityisen suuri. Useissa suurissa Saksan osavaltioissa koululaiset aloittavat lomansa. Samaan aikaan jo viikon tai kaksikin kotikonnuilla lomailleet lähtevät liikkelle.

Yksistään Münchenin ympäristössä, Itävaltaan ja Italiaan johtavilla moottoriteillä matelevien tai kokonaan seisovien ruuhkien pituus voi nousta yli sadan kilometrin.

Saksan autoliitto muistuttaa, että tänä kesänä saksalaiset matkustavat omilla autoilla poikkeuksellisen paljon. Taantuman aiheuttama epätietoisuus tulevaisuudesta pakottaa pihistämää myös lomakustannuksissa. Joka toisen saksalaisen kotitalouden arvellaan käyttävän lomamatkaan omaa autoa. Päälle tulevat kaikki muut eurooppalaiset, jotka ajavat Saksan kautta Välimeren lomarannoille.

Mitään erityistä keinoa ruuhkien välttämiseksi ei autoliiton asiantuntijoiden mukaan ole. Autoja on yksinkertaisesti liikaa ja suurimmalla osalla suunta on sama. Ruuhkat keskittyvät viikonloppuihin. Arkipäivinä matka voi taittua hyvinkin sujuvasti. Tosin pahimman lomasesongin ajan, eli vielä elokuun loppuun asti, kaikki on mahdollista kaikkina vuorokauden aikoina.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 11.07.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.