Mainos

Saksan tarkistettu alijäämä 3,9 prosenttia

Saksan tarkistettu talousalijäämä oli viime vuonna 3,9 prosenttia bruttokansantuotteesta. EU:n vakaussopimuksen asettama raja on 3,0 prosenttia.

Saksan julkisen talouden alijäämä oli viime vuonna 3,9 prosenttia bruttokansantuotteesta, maan tilastovirasto kertoi tänään. Tarkistettu luku on hieman alhaisempi kuin tammikuussa julkistettu alustava arvio, joka oli 4,0 prosenttia.

Julkisen talouden alijäämä nousi viime vuonna tilastoviraston mukaan 82,1 miljardiin euroon. Alijäämä rikkoo selvästi Euroopan unionin vakaussopimuksen asettamaa 3,0 prosentin rajaa.

EU:n valtiovarainministerit päättivät viime marraskuussa pidättäytyä toimista Saksaa vastaan, minkä jälkeen EU:n komissio ilmoitti vievänsä asian EY:n tuomioistuimeen.

Saksa rikkoi vakaussopimusta jo vuonna 2002, jolloin alijäämä oli 3,5 prosenttia bkt:sta. Tänä vuonna Saksa pyrkii supistamaan alijäämänsä 3,25 prosenttiin ja ensi vuonna alle 3,0 prosentin rajan.

Ekonomistit epäilevät kuitenkin suunnitelmaa, sillä se edellyttäisi huomattavasti vahvempaa talouskasvua kuin on näkyvissä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.