Mainos

Saksan Stoiber pahoittelee umts-sotkuja

Saksan kristillisdemokraattinen liittokansleriehdokas Edmund Stoiber pahoittelee Saksan umts-huutokaupan riistäytymistä käsistä. Stoiber esittää MTV:n haastattelussa, että rahansa Saksan umts-lupiin hassanneet yhtiöt voisivat liittoutua ja hjakea yhdessä uusia lupia kun kysymys tulee ajankohtaiseksi.

Baijerin osavaltion pääministeri Edmund Stoiber käy kiivasta vaalitaistelua eri puolilla liittovaltiota - tavoitteena on istuvan kanslerin Gerhard Schröderin kaataminen. Stoiberin etumatka on kaventumassa, mutta edelleen gallupit ennakoivat kristillisdemokraattien vaalivoittoa ja vallanvaihdosta.

Siksi Stoiberin mielipiteellä umts-huutokaupoista ja niiden Soneran kannalta nolosta lopusta on merkitystä.
- Pidin jo silloin vääränä, että umts-luvan hinta nousi niinkin korkeaksi kuin 8 miljardiin euroon. Se oli korkein koko Euroopassa, Stoiber toteaa.

- Olisi pitänyt löytää toisenlainen ratkaisu.

Saksan puna-vihreä hallitus ei ole myöntänyt, että umts-huutokaupassa olisi menetelty väärin.

Valtiovarainministeriössä ollaan sitä mieltä, että markkinat puhuivat, kilpahuudantaan osallistuneet yritykset olivat tietoisia riskeistä - ja kärsivät sen nyt nahoissaan.

Osa rahoista on jo käytetty mm tiehankkeisiin itäisessä Saksassa, ja ne ovat olleet tervetullut lisä Saksan katastrofaalisen julkisen talouden paikkaamiseen.

Jos Stoiber tulisi valituksi liittokansleriksi, hän ei kuitenkaan harkitsisi rahojen palauttamista.

- Rahat on jo käytetty, niitä ei voi enää maksaa takaisin. Toivon kuitenkin, että yritykset hakeutuvat yhteistyöhön niin, että ne eivät menetä sekä rahojaan että toimilupaansa. Jos on menettänyt rahansa, tulisi olla ainakin mahdollisuus liittoutua toisen toimiluvan saaneen kanssa ratkaisun löytämiseksi, Stoiber sanoo.

Stoiberin Sonera-mielipiteet ovat ehkä enemmänkin ääneen pohdiskelua kuin konkreettisia lupauksia siitä, mitä tapahtuisi vaalien jälkeen. Ne osoittavat kuitenkin että kysymys on ollut esillä vallan käytävillä Saksan korkeimmassa poliittisessa johdossa, ja että kaikki eivät ole olleet samaa mieltä siitä, että tällaiset umts-huutokaupat ylipäätään piti järjestää.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.