Mainos

Saksan sopupelivyyhdestä ensimmäiset tuomiot - Suomi-ottelukin mukana tutkinnassa

Saksan oikeus on tuominnut kolme miestä vankeuteen Euroopan suurimmassa jalkapalloon liittyvässä vedonlyöntihuijausjutussa. Miesten saamat rangaistukset olivat kolmesta vuodesta lähes neljään vuoteen.

Tuomitut miehet kuuluvat yli 200 henkilön rinkiin, jotka ovat yrittäneet lahjoa pelaajia sekä järjestelleet tai yrittäneet järjestellä otteluiden lopputuloksia saadakseen vedonlyöntivoittoja yli 200 pelissä Euroopassa. Kolme ottelua on pelattu Mestareiden liigassa.

Suomea vyyhti koskettaa sikäli, että yhdeksi lahjotuksi peliksi arvellaan MM-karsintaottelua Liechtenstein-Suomi. Syyskuussa 2009 pelatun ottelun tuominnut bosnialainen erotuomari Novo Panic on jo Euroopan jalkapalloliiton Uefan asettamassa elinikäisessä toimitsijakiellossa, joka perustuu saksalaisen oikeudenkäynnin materiaaleihin.

Suomi sai 1-1 päättyneessä Liechtenstein-ottelussa kyseenalaisen rangaistuspotkun. Suomea ei epäillä vilpistä.

Lisää tuomioita toukokuussa

Oikeudenkäynnit jatkuvat yhä muiden rinkiin osallistuneiden henkilöiden osalta. Lisää tuomioita on odotettavissa toukokuussa, jolloin tuomionsa kuulee myös yksi jutun päätekijöistä.

Uefan mukaan pari vuotta sitten paljastunut vedonlyöntirinki on eurooppalaisen jalkapalloilun suurin skandaali.

Rinkiin osallistuneet henkilöt olivat tienanneet vedonlyönnistä arviolta 10 miljoonaa euroa. Tuomioistuin uskoo kuitenkin, että voittotulot ovat huomattavasti arvioitua suuremmat.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.