Mainos

Saksan puolustusministeri: Karadzicin pidättäminen jo meneillään

Naton johtamat Bosnian Sfor-joukot voitaisiin korvata ensi kesänä uusilla aiempaa huomattavasti pienemmillä joukoilla, sanoo Saksan puolustusministeri Volker Rühe.

Der Spiegel -lehden haastattelussa puolustusministeri Rühe toteaa myös, että sotarikoksista syytetty Bosnian serbien entinen presidentti Radovan joutuu sotarikostuomioistuimen eteen Haagiin "vapaaehtoisesti tai väkipakolla".

Rühen haastattelu julkistetaan Der Spiegelin maanantaina ilmestyvässä numerossa.

Noin 36000 miehen vahvuisten Sfor-joukkojen toimiaika Bosniassa päättyy ensi kesäkuun lopussa. Niiden tilalle voisivat Rühen mukaan tulla uudenlaiset Dfor-joukot (Deterrence Force, Pelotejoukko), joiden vahvuus olisi huomattavasti pienempi kuin Sfor-joukkojen. Puolustusministerin mukaan Saksa lähettäisi miehiä myös uusiin joukkoihin.

Mitään päätöstä Sfor-joukkojen korvaamisesta ei ole vielä tehty. Useat Naton jäsenmaat ovat kuitenkin antaneet ymmärtää, että jonkinlaisten joukkojen läsnäolo olisi tarpeen Bosniassa vielä ensi kesäkuun jälkeenkin.

Sotarikoksista syytetyn Karadzicin pidättäminen on Rühen mukaan "oikeastaan jo meneillään". Hän ei kertonut asiasta kuitenkaan lähemmin.
(STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.