Mainos

Saksan puolustusministeri: EU:n puolustusydin avoin Suomelle

Suomi on saanut kutsun EU:n puolustusytimeen. Saksan puolustusministerin mukaan EU:n sisälle kaavailtu nykyistä tiiviimpi puolustusyhteistyö on avoin kaikille EU-maille.

Saksan puolustusministeri Peter Struck vakuuttaa, että EU:n sisälle kaavailtu nykyistä tiiviimpi puolustusyhteistyö on avoin kaikille EU-maille. Tarjous osallistua suunnitteluun on avoin myös Suomelle, vaikka Suomi ei ole Naton jäsen, totesi Helsingissä vieraillut Struck virkaveljelleen Matti Vanhaselle.

Vanhanen ei tuntunut oikein innostuvan ajatuksesta vaan sanoi, että neljän EU-maan hanke on Suomelle "hyvin ongelmallinen". Suomi haluaa korostaa kaikille yhteistä yhteistyötä, hän sanoi.

Struck vakuutti, että Saksan, Ranskan, Belgian ja Luxemburgin aloite ei pyri rakentamaan rinnakkaisrakennetta Natolle, vaan ainoastaan vahvistamaan eurooppalaista turvallisuuspoliittista yhteistyötä. Hän korosti, että yhteistyöstä ei aiota tehdä suljettua piiriä.

-Me toivomme, että Britannia, Espanja, Italia, Ranska, Portugali ja myös Suomi olisivat valmiita osallistumaan, sanoi Struck.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.