Mainos

Saksan poliisi pysäytti koulusurmaajien aikeet

Toinen surmia suunnitelleista pojista teki itsemurhan perjantaina. Teini-ikäisten poikien kotoa löydettiin varsijousia ja ilma-aseita.

Saksan poliisi kertoo estäneensä kahden teini-ikäisen aikeen surmata koulutovereitaan Kölnissä. Poliisin mukaan 17- ja 18-vuotiaat pojat olivat aikoneet "surmata ja haavoittaa" koulutovereitaan tiistaina, jolloin tulee kuluneeksi vuosi ampumatapauksesta Kölnin pohjoispuolella sijaitsevassa koulussa. Emsdettenin ammuskelussa 37 ihmistä sai vammoja ja ampuja surmasi itsensä.

Kaksikon kodeista löytyi varsijousia ja ilma-aseita, jotka eivät poliisin mukaan olleet tappavia aseita. Nuorempi epäillyistä teki itsemurhan perjantaina, ja vanhempi on otettu kiinni.

-Kuulustelussa (18-vuotias) sanoi heidän aikoneen tappaa ja haavoittaa ihmisiä ja sitten tehdä itsemurhan, Kölnin poliisin tiedottaja Norbert Wagner kertoi lehdistötilaisuudessa. Koulu hälytti poliisin internetiin ilmestyneiden viestien perusteella.

Nuorempi pojista oli lähettänyt kuvia amerikkalaisen Columbinen koulusurmaa käsittelevälle sivustolle. Poliisin perjantaina puhuttama poika lupasi poistaa kuvat internetistä ja matkalla kotiinsa hän heittäytyi raitiovaunun alle.

Poliisi on löytänyt epäiltyjen jäljiltä 17 opettajan ja oppilaan listan, joita vastaan kaksikon arveltiin aikoneen hyökätä. Poliisi epäilee kaksikkoa myös aikeista käyttää pommeja.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.