Mainos

Saksan poliisi pidätti epäonnistuneesta junaiskusta epäillyn

Poliisi epäilee kahden miehen yrittäneen räjäyttää pommit maan kahdessa junassa heinäkuun lopulla.

Saksan poliisi on pidättänyt miehen epäiltynä kolme viikkoa sitten junaan tehdystä terrori-iskuyrityksestä. Kielin juna asema oli suljettuna useita tunteja tutkimusten takia.

Poliisi epäilee kahden miehen yrittäneen räjäyttää pommit kahdessa eri junassa heinäkuun lopussa. Tutkijoiden mukaan laukkuihin pakattujen pommien oli tarkoitus räjähtää kymmenen minuuttia ennen kuin junat saapuivat määräasemilleen. Jostain syystä kotitekoiset pommit eivät kuitenkaan räjähtäneet.

Pommit kuljetettiin junaan ilmeisesti Kielissä. Ne löydettiin junista Dortmundin ja Koblenzin asemilla.

- Tutkimuksemme perustuu nyt sille olettamukselle, että tämä oli Saksassa olevan terroristiryhmän työtä ja että aikomuksena oli tappaa suuri joukko ihmisiä, liittovaltion syyttäjä Rainer Griesbaum sanoi eilen.

Poliisi julkaisi eilen turvallisuuskameroiden kuvia, joissa kaksi nuorta miestä vie pommit juniin. Tutkijat ovat tarjonneet 50 000 euron palkkiota vihjeestä, joka johtaa heidän löytymiseensä.

Aamuvarhaisella Kielin juna-asemalla pidätetyn 21-vuotiaan libanonilaismiehen sormenjäljet ja dna täsmäävät näytteisiin, joita on otettu toisesta pommilaukusta. Syyttäjä kertoi miehen asuneen Saksassa kaksi vuotta ja opiskelleen Kielissä. Epäilty pidätettiin juuri, kun hän yritti paeta kaupungista. Toista miestä jäljitetään edelleen.

Poliisi on sanonut iskuyrityksen mahdollisesti liittyvän Lähi-idän viimeaikaisiin tapahtumiin ja niiden nostattamaan vihaan. Toisesta pommilaukusta löytyi lappu, jolla oli arabiankielistä kirjoitusta ja libanonilainen puhelinnumero.

Sisäministeri Wolfgang Schäuble on varoittanut, että myös Saksassa voidaan tehdä samankaltainen isku kuin Lontoon tai Madridin liikennevälineissä. Maassa on vältytty tämän kaltaisilta suurilta terrori-iskuilta, mutta huoli iskun toteutumisesta on kasvanut jatkuvasti.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.