Mainos

Saksan poliisi pidättänyt terroristiepäillyn

Saksan poliisi on pidättänyt Hampurissa lentokenttätyöntekijän, jonka epäillään sekaantuneen Yhdysvalloissa tehtyihin terrori-iskuihin. Pidätetyn kansalaisuutta ei ole kerrottu.

Saksan poliisi on pidättänyt terroristiepäillyn Hampurissa.

Saksan poliisi kertoi tänään pidättäneensä Hampurissa lentokenttätyöntekijän, jonka epäillään sekaantuneen Yhdysvalloissa tehtyihin terrori-iskuihin.

-Olemme pidättäneet yhden miehen tehdessämme kotietsinnän marokkolaisen miehen kotona Hampurissa, kertoi Hampurin poliisipäällikkö Gerhard Müller.

Müllerin mukaan mies on pidätetty tutkinnan ajaksi. Hän kieltäytyi paljastamasta miehen kansallisuutta. Müller kertoi, että pidätetty on asunut laillisesti Saksassa ja että hän on työskennellyt lentokentällä. Poliisi kertoi myös, että kaksi Yhdysvaltain konekaappauksista epäiltyä on asunut Hampurissa.

Poliisi on tutkinut useita asuntoja Hampurissa ja löytänyt todisteita, että kumpikin on asunut kaupungissa ja että he molemmat ovat Yhdistyneen arabiemiirikunnan kansalaisia. Vahvistamattomien tietojen mukaan miehet asuivat viime vuoden heinäkuun ja tämän vuoden tammikuun välisenä aikana Floridassa, jossa he ottivat lentotunteja.

Amerikkalaiset tiedotusvälineet kertoivat puolestaan, että miehet olivat koulutettuja lentäjiä ja että he lensivät kaapatut koneet kohteisiinsa - World Trade Centeriin New Yorkissa ja Pentagoniin Washingtonissa.

Kahden päivän koulutus

SimCenter-lentokoulun omistaja Henry George kertoi uutistoimisto Reutersille antaneensa lentosimulaattorikoulutusta miehille kahden päivän ajan joulukuussa. Lentokoulu sijaitsee lähellä Miamia.

-Minulla on kauhea olo. Opetus, jota annoin, koulutti lentämään kyseistä konetta, George sanoi.

Länsirannikolla sijaitsevan toisen lentokoulun mukaan miehiä koulutettiin lentämään pienkoneita usean kuukauden ajan. Saksan liittovaltion syytäjävirasto kertoi, että se tutkii parhaillaan ääri-islamilaista ryhmää, joka on toiminut Hampurissa vuoden alusta lähtien.

-Näillä henkilöillä on arabitausta ja he ovat asuneet Hampurissa. He ovat ääri-islamilaisia ja he ovat perustaneet terroristijärjestön, jonka tarkoituksena oli tehdä suuriskuja amerikkalaisia instituutioita vastaan, kertoi valtiosyyttäjä Kay Nehm.

Hänen mukaansa mitään sellaisia todisteita ei ole vielä löydetty, jotka liittäisivät amerikkalaisten pääepäillyn Osama bin Ladenin iskuihin. Viranomaisten mukaan kolme epäiltyä konekaapparia olivat Hampurin ryhmän jäseniä.

(MTV3-STT-AP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.