Mainos

Saksan paikansi ohjustehtaan Irakista

Saksan tiedustelupalvelu on kertonut paikantaneensa Irakissa tehtaan, jossa valmistetaan ohjuksia. Tehdas sijaitsee Bagdadista 40 kilometriä lounaaseen.

Iran ja YK

Tiedustelupalvelun mukaan Al Mamounin tehtaassa työskentelee noin 250 työntekijää, jotka valmistavat lyhyen matkan ballistisia ohjuksia. Ohjuksilla on noin 150 kilometrin lentorata, joten ne eivät riko YK:n asettamia rajoituksia, jotka osaltaan lopettivat Persianlahden sodan vuonna 1991. Saksan tiedustelupalvelun mukaan irakilaiset suunnittelevat myös pitkän kantaman ohjuksia, joiden lentorata yltäisi keskiseen Eurooppaan asti.

Tehtaan valmistamat ohjukset voidaan tiedustelupalvelun mukaan varustaa perinteisillä räjähteillä tai kemiallisilla tai biologisilla aseilla.

Saksan ilmoittamat tiedot ovat yhteneväisiä yhdysvaltalaisten viime kuussa antamien tietojen kanssa. Näiden mukaan Irak on aloittanut uudelleen ohjusohjelmansa ja testannut lyhyen matkan ohjuksia. Irak kiisti Yhdysvaltain tiedot.

YK:n turvallisuusneuvosto on päättänyt, että se voisi lieventää Irakia vastaan asetettuja pakotteita, mikäli Irak sallii YK:n asetarkastajien palata maahan. Viimeksi YK:n asetarkastajat ovat olleet Irakissa 1998.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.