Mainos

Saksan oppositiojohtaja kokoaa Turkin vastaista rintamaa

Useille Euroopan konservatiivijohtajille lähettämässään kirjeessä Saksan oppositiojohtaja Angela Merkel vaatii, että EU tarjoaisi Turkille ainoastaan etuoikeutettua kumppanuutta täysjäsenyyden sijaan.

Saksan oppositiojohtaja Angela Merkel on lähettänyt useille Euroopan konservatiivijohtajille kirjeen, jossa hän pyytää kaikkia konservatiivijohtajia yhdessä estämään Turkin täysjäsenyyden EU:ssa. Merkelin mukaan Turkille tulisi jäsenyyden sijasta tarjota "etuoikeutettua kumppanuutta" EU:n kanssa.

Merkelin mielestä Turkin hyväksyminen EU:n täysjäseneksi sitoisi EU:ta poliittisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti sekä vaarantaisi Euroopan integraation. Merkel lähetti kirjeensä muun muassa Itävallan, Ranskan, Hollannin ja Italian johtajille. Suomeen kirjettä ei lähetetty.

Euroopan komissio kommentoi Merkelin kirjettä päivällä tuoreeltaan toteamalla, että lokakuun 3. päivä aloitettavien neuvottelujen lopullinen tavoite on Turkin jäsenyys, ei "etuoikeutettu kumppanuus". Ranskan presidentti Jacques Chirac sanoi puolestaan, että Ranska toivoo EU:n käyvän keskustelua Turkin kieltäytymisestä tunnustaa Kypros, kun EU:n ulkoministerit kohtaavat syyskuun alussa.

(MTV3-DPA-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.