Mainos

Saksan opiskelijoille myönnytyksiä

Saksan hallitus ja osavaltioiden hallitukset ilmoittivat eilen korottavansa opiskelijoiden opintorahaa keskimäärin kaksi prosenttia. Tuhansia opiskelijoita oli saapunut osoittamaan mieltään Bonniin, missä hallitus ja kuudentoista osavaltion hallitutusten edustajat keskustelivat opintorahasta.

Opiskelijat ovat osoittaneet jo kuukauden mieltään eri puolilla Saksaa. Mielenosoitukset suuntautuvat korkeakoulujen kehnoja opinto-oloja vastaan. Liittokansleri Helmut Kohl on suhtautunut myötämielisesti opiskelijoiden vaatimuksiin. Liittokanslerin mukaan osavaltioiden hallitukset ovat päävastuussa korkeakoulujen ongelmista. Enemmistö Saksan 16 osavaltion hallituksista on sosiaalidemokraattisen opposition käsissä.

Bonniin oli torstaina saapunut arviolta 30 000 opiskelijaa. Poliisi esti opiskelijoiden pääsyn hallitusrakennusten lähituntumaan, missä mielenosoitukset ovat kiellettyjä. Opiskelijajohtajat sanoutuivat irti yhteenotoista, joita syntyi muutamien mielenosoittajien ja poliisien kesken.

Opintoraha, josta osa on korotonta lainaa, on Saksassa keskimäärin 650 D-markkaa eli n. 2000 Suomen markkaa kuukaudessa. Siihen on nyt tulossa 2 prosentin korotus ensi kesästä alkaen.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.