Mainos

Saksan operaattorit vaikeuksissa umts-investointiensa kanssa

Saksassa umts-investoinnit ovat käymässä ylivoimaisiksi kaikille toimiluvan saaneille operaattoreille. Parhain tilanne näyttäisi olevan British Telecomin entisellä tytäryhtiöllä O2:lla.

Matkapuhelinmarkkinat kutistuvat Saksassa samaan aikaan, kun operaattoreiden on investoitava edelleen miljardeja kolmannen sukupolven verkkoihin. Markkinoilla ollaan yhtä mieltä siitä, että kaikkien umts-toimiluvan haltijoiden tilanne alkaa käydä kestämättömäksi.

- O2 eli koko tämä yhtiö on vähiten velkaantunut eurooppalaisista matka- puhelinoperaattoreista. Me saamme koko ajan lisää asiakkaita ja kasvamme näin myös umts:ia ajatellen. Eli meillä ei ole vaikeuksia kassavirtamme kanssa, sanoo O2:n markkinointijohtaja Frank Wienstroth.

O2:n suurin etulyönti on, että yli kahdeksan miljardin euron toimilupamaksu rasittaa emoyhtiö British Telecomin tasetta. Velat jäivät British Telecomin kannettaviksi.

Kaikilla Saksan umts-operaattoreilla tilanne ei ole yhtä hyvä kuin O2:lla. Viime viikkoina on puhuttu eniten France Telecomin omistamasta Mobilcomista, joka ei pysty toteuttamaan umts-investointejaan. Tämä taas kertoo ennen muuta siitä, että myös suurille yhtiöille, kuten France Telecomille, umts on tulossa liian kalliiksi.

Maanosan suurinta teleoperaattoria Deutsche Telekomia painaa 67 miljardin euron velka ja toisaalta operatiivinen tulos kutistuu uhkaavasti. Kilpailijat käyttävät tilannetta hyväkseen.

- Pitää muistaa, että tänä vuonna monet buumivuoden 2000 liittymäsopimukset umpeutuvat. Me odotamme, että monet vaihtavat nimenomaan meidän asiakkaiksemme, Wienstroth kuvailee.

(MTV3)

(Talousuutiset 26.06.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.