Mainos

Saksan matkailuala suurissa vaikeuksissa

Saksan matkailuala on taantuman, Irakin kriisin ja Sars-viruksen vuoksi ajautunut historiansa pahimpaan kriisiin.

Frankfurtista lähtee edelleen ruuhka-aikoina kone ilmaan joka toinen minuutti. Yhä harvemmin kyse on kuitenkin turisteja kuljettavasta tilauskoneesta.

- Markkinat supistuvat nyt Saksassa kaksinumeroisella prosenttiluvulla. Siitä pitää jotenkin selvitä. Tämä ei ole uusjakoa, vaan kyse on ehdottomasti kriisistä, sanoo HypoVereinsbankin analyytikko Christian Obst.

Tähän asti massat ovat Saksasta suunnanneet takuuvarmasti etelän aurinkoon jonkun uuden matkanjärjestäjän lennättämänä. Nyt haetaan entistä enemmän turvallisia vaihtoehtoja.

-Kaikki tämä viittaa siihen, että matkailu omalla autolla tai asuntovaunulla kasvaa verrattuna lentomatkailuun, joka viime vuosina on puolestaan kasvanut selvästi, arvioi Saksan autoliiton matkailuosaston johtaja Erwin Pfeiffer.
Matkailualan tilanne on Saksassa täsmälleen samanlainen kuin vähittäiskaupan. Kuluttajat tekevät vain välttämättömmimmät hankinnat ja ostopäätöksiä lykätään aivan viime hetkiin. Matkailuyritysten kannalta tämä asetelma on poikkeuksellisen hankala.

(MTV3)

(Talousuutiset 22.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.