Mainos

Saksan maailmannäyttelyyn tungeksi väkeä

Kymmenettuhannet osallistuivat tänään Expo 2000 -maailmannäyttelyn avajaisiin Saksan Hannoverissa. Järjestäjät olivat odottaneet, että näyttelyyn tutustuisi avajaispäivänä 150 000 ihmistä, mutta kävijämäärä nousi 125 000:een jo muutamassa tunnissa, ja vieraat joutuivat jonottamaan moniin paikkoihin.

Mielenosoituksiltakaan ei säästytty. "Ei Expoa" -huudot kaikuivat aidan takana, kun liittopresidentti Johannes Rau julisti viisi kuukautta kestävän näyttelyn avatuksi, ja Hannoverin keskustassa parisataa ihmistä osallistui mielenosoitukseen hanketta vastaan.

Poliisi pidätti toistakymmentä mielenosoittaa, jotka häiritsivät avajaisia tai olivat asettaneet sisääntuloväylille palavia autonrenkaita haittaamaan liikennettä. Hannoverin keskustassa järjestetty protesti sen sijaan sujui poliisin mukaan rauhanomaisesti.

Yli 170 maan ja järjestön pystyttämiä paviljonkeja ja näyttelyitä kierrellyt liittokansleri Gerhard Schröder luonnehti Expoa "viihteen, oppimisen ja hauskanpidon klassiseksi sekoitukseksi". Mielenosoittajia hän kutsui "ilonpilaajiksi".

Näyttelyn avajaisiin tulleet saivat pulittaa pääsylipusta normaaliin verrattuna kaksinkertaisen hinnan, 120 Saksan markkaa, noin 360 Suomen markkaa. Järjestäjät olivat jakaneet kaikkiaan 36 000 vapaalippua koululaisille ja Expon rakennustöihin osallistuneille. Suomi osallistuu Expo 2000:een näyttelykokonaisuudella Tuulenpesä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.