Mainos

Saksan maahanmuuttolakia halutaan uudistaa

Saksan maahanmuuttoa koskevaa lainsäädäntöä esitetään muutettavaksi siten, että osa korkeasti koulutetuista ulkomaalaisista voisi jäädä maahan pysyvästi. Asiasta kertoi tänään Saksan sisäministeri.

Uudistuksen myötä niin sanotun vihreän kortin saaneet insinöörit, tietokone-ekspertit, matemaatikot ja tutkijat saisivat oikeuden jäädä Saksaan rajoittamattomaksi ajaksi entistä helpommin. He voisivat tuoda mukanaan myös puolisonsa ja alle 18-vuotiaat lapsensa.

Saksan sisäministeri Otto Schily sanoi pitävänsä tärkeänä sitä, että maahanmuuttajat oppivat saksan kielen. Aloitteella pyritään hänen mukaansa yksinkertaistamaan maahanmuuttoa ennen vuoden 2002 vaaleja. Schily ehdotti myös, että Saksaan perustettaisiin itsenäinen asiantuntijaraati arvioimaan mahdollisuuksia vastaanottaa lisää maahanmuuttajia ja ulkomaalaisten sopeutumista.

Lisäksi maahanmuutto halutaan erottaa turvapaikan hakemisesta. Jos turvapaikka myönnetään, pakolaisen kotimaan tilannetta arvioitaisiin uudelleen kolmen vuoden kuluttua. Maahan laittomasti saapuneet käännytettäisiin entistä nopeammin.

Saksassa asuu yli seitsemän miljoonaa ulkomaalaista, mikä on yhdeksän prosenttia maan väestöstä. Heistä melkein 40 prosenttia on ollut Saksassa vähintään 15 vuotta.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.