Mainos

Saksan liittopäivien alahuone hyväksyi uudistuspaketin

Saksan liittopäivien alahuone on hyväksynyt vuosikymmenen suurimman sosiaaliturvaan ja verotukseen liittyvän uudistuksen. Liittopäivien ylähuoneen on vielä äänestettävä esityksestä.

Saksan liittopäivien alahuone on hyväksynyt liittokansleri Gerhard Schröderin esityksen talous- ja työelämän uudistuksista.

Liittopäivien ylähuoneen on vielä päätettävä esityksestä. Kristillisdemokraattien hallitsema parlamentin ylähuone, liittoneuvosto, ja raivostuneet ammattiliitot vannoivat kuitenkin sanovansa vielä viimeisen sanan.

Äänin 306-291 hyväksyttiin esitys pitkäaikaistyöttömiä koskevien sääntöjen tiukentamiseksi ja korvausten supistamiseksi. Esitys työvoimaviranomaisten muuttamiseksi tehokkaaksi työnvälityselimeksi meni läpi äänin 304-294. Yksi vihreiden edustaja pidättyi kummastakin äänestyksestä.

Liittopäivät päätti myös aikaistaa verouudistuksen viimeistä vaihetta vuodella eli ensi vuoteen. Uudistuksen rahoittamiseksi eläkevakuutusten valtiontukea supistetaan kahdella miljardilla eurolla. Omistusasuntojen valtiontuki poistetaan ja työmatkoja koskevia verohelpotuksia supistetaan.

Schröderin kannalta äänestys oli niin merkittävä, että hän valtuutti Ranskan presidentin Jacques Chiracin edustamaan Saksaa EU:n huippukokouksessa Brysselissä ja matkusti itse takaisin Berliiniin.

Uudistuksen tavoitteena on vähentää työttömyyttä sekä pienentää eläkkeitä ja terveydenhoidon kuluja. Ohjelmassa on myös ehdotus lähes yli 15 miljardin euron suuruisista veroleikkauksista.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.