Mainos

Saksan liittopäivävaalit käynnistyivät

Saksan liittopäivävaalit ovat alkaneet. Vaalien ennakkoasetelmat ovat tasaväkiset, sillä mielipidemittausten perusteella kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien kannatus on lähes tasoissa.

Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin puolue on kirinyt ennen vaaleja opposition etumatkan umpeen.

Saksan liittopäivävaalit ovat alkaneet. Vaaleista ennustetaan hyvin tasaväkisiä, sillä oppositiossa neljä vuotta olleiden kristillisdemokraattien (CDU/CSU) selvä etumatka mielipidekyselyissä on kääntynyt muutama viikko ennen vaaleja hallitsevien sosiaalidemokraattien (SPD) eduksi. Äänestyshetkellä puolueiden voimasuhteet ovat suurin piirtein tasoissa.

Sosialidemokraattien loppukiri lasketaan paljolti Saksan tulvien hoidossa päättäväisyyttä osoittaneen ja Yhdysvaltojen Irak-politiikkaa selkeästi vastustaneen Schröderin ansioksi. Vaalitaistelusta ennakoidaankin samalla kristillisdemokraattien liittokansleriehdokkaan, Baijerin osavaltion pääministerin Edmund Stoiberin ja hallitsevien sosiaalidemokraattien liittokanslerin Gerhard Schröderin kaksinkamppailua.

Pääpuolueiden lisäksi Saksassa jännitetään, onnistuuko entisen DDR:n peruja oleva vasemmistopuolue PDS uusimaan edustuksensa liittopäivillä. Jos näin käy, vaalien jälkeiset hallitusneuvottelut vaikeutuvat entisestään.

Vaalihuoneistot avautuivat kello 9 Suomen aikaa ja äänestys päättyy kello 19. Ensimmäisiä tulosennusteita on luvassa pian tämän jälkeen, ja vaalin lopputuloskin selvinnee hyvissä ajoin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.