Mainos

Saksan liberaalien johtaja luopuu paikastaan

Saksan vapaiden demokraattien FDP:n johtaja Wolfgang Gerhardt on ilmoittanut luopuvansa puolueen puheenjohtajan tehtävästä. Uudeksi puoluejohtajaksi on tulossa puoluesihteeri Guigo Westerwelle.

57-vuotias Gerhardt ilmoitti, että hän eroaa puoluejohtajan paikalta toukokuussa pidettävässä FDP:n puoluekokouksessa. Värittömäksi moitittu Gerhardt aikoo ehdottaa seuraajakseen 39-vuotiasta Westerwellea. Gerhardt aikoo jatkossakin johtaa kuitenkin FDP:n parlamenttiryhmää.

Gerhardt ja Westerwelle ovat neuvotelleet kaksi päivää Hampurissa. Gerhardt kertoi, että he aikovat jatkossa toimia aisaparina puolueen johdossa.

FDP on ollut oppositiossa vuoden 1998 parlamenttivaalien jälkeen. Ennen vaaleja puolue oli pitkään hallitusyhteistyössä kristillisdemokraattien (CDU) kanssa. Vaaleissa FDP sai vähemmän paikkoja kuin ympäristöpuolue vihreät, joka muodostaa sosiaalidemokraattien kanssa Saksan nykyisen hallituksen. Gerhardtin johdolla FDP on edelleenkin ollut läheisessä yhteistyössä CDU:n kanssa. Westerwelle ei sen sijaan ole peitellyt, että hän on valmis yhteistyöhön sosiaalidemokraattisen liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.