Mainos

Saksan lakot laajenivat

Saksan metallilakko on laajennut tänään. Lakon ei uskota ainakaan vielä vaikuttavan Suomeen.

Saksan metallilakko on laajennut tänään.

Noin 22 000 maan suurimman ammattiliiton, IG Metallin, jäsentä liittyi lakkoon 22 yrityksessä, mm. elektroniikkajätti Bosch-Siemensillä sekä Alstom Powerilla Mannheimissa Lounais-Saksassa. Eilen alkanut metallilakko on Saksan ensimmäinen suuri työtaistelu seitsemään vuoteen ja sen uskotaan haittaavan varsinkin autoteollisuutta.

Noin 50 000 työntekijää meni eilen lakkoon 20 yrityksessä, mm. DaimlerChryslerin, Audin ja Porschen autotehtailla.

Saksan metallityöläisten liitto on vaatinut 6,5 prosentin palkankorotusta 3,6 miljoonalle jäsenelleen. Työnantajapuoli tarjoaa 3,3:a prosenttia ja bonuksia.

Saksan teollisuusjohtajat, talousasiantuntijat ja syyskuussa vaaleihin menevä hallitus ovat varoittaneet, että suuret palkankorotukset voivat haitata Saksan talouden hidasta elpymistä.

Lakko tuskin vaikuttaa Suomessa

Saksan metallilakolla ei uskota ainakaan vielä olevan kovin paljon vaikutuksia Suomessa.

Jotkut suomalaiset metallialan yritykset saavat Saksasta komponentteja tai muita suurempien kokonaisuuksien osia, mutta toimitusten arvioidaan toistaiseksi jatkuvan.

Metalliteollisuuden keskusliitosta arvioidaan, ettei Saksassa toteutettu lakkotaktiikka aiheuta kovin suurta riskiä toimitusten pysähtymiselle. Lakot kestävät tietyissä yrityksissä vain päivän tai kaksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.