Mainos

Saksan kouluhyökkääjä iski omaan kouluunsa

Etelä-Saksassa Ansbachin kaupungissa aamulla tapahtuneessa kouluhyökkäyksessä on loukkaantunut 10 ihmistä, joista kahden tila on vakava.

18-vuotias mies heitti polttopulloja 600-700 oppilaan Gymnasium Carolinum -kouluun. Loukkaantuneiden joukossa on sekä oppilaita että opettajia. Hyökkääjä itse oli koulun oppilas. Toinen loukkaantunut tyttö on saanut kasvoihinsa vammoja, toisella on palovammoja.

Ansbachin poliisin mukaan hyökkääjä saatiin pidätettyä nopeasti hyökkäyksen alettua. Hyökkääjä loukkaantui poliisin luodeista ja vietiin sairaalaan. Poliisin tiedottajan mukaan häneen osui viisi poliisin luotia. Hänen tilansa on vakava, mutta vakaa. Poliisi ei ole vielä voinut kuulustella miestä tapahtuneesta.

Hyökkääjän koulutoverit luonnehtivat nuorukaista "yksinäiseksi sudeksi". Hänellä ei ole rikollista taustaa.

Poliisin toiminta tehostunut

Viranomaiset ovat olleet Saksassa valmiustilassa maaliskuusta lähtien. Tuolloin Winnendenin kouluammuskelussa 17-vuotias poika ampui 15 ihmistä ennen kuin kuoli poliisin tulitukseen.

- Kokemuksemme tällaisista tapauksista on tehnyt toiminnastamme tehokasta, sanoo Baijerin osavaltion sisäministeri Joachim Hermann viitaten maaliskuussa Winnendenissä tehtyyn kouluampumiseen.

- Ripeä toimintamme tänään ehkäisi sen, että tässä olisi käynyt vielä pahemmin, hän painottaa.

Winnendenin jälkeen poliisi on saanut monta varoitusta kopiointi-iskuista - useimmiten internetistä. Aseistetut poliisit ovat joutuneet evakuoimaan jo monta koulua puolen vuoden sisällä. Toukokuussa 16-vuotias tyttö saapui koululleen naamioituneena ilmakiväärin ja veitsin varustautuneena. Hänen repustaan löytyi myös syttyvää nestettä sisältäviä pulloja.

MELLAKKAPOLIISIT KANSOITTIVAT ANSCBACHIN KESKUSTAN

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.