Mainos

Saksan kouluampujan viimeiset hetket julki videolla

Saksan poliisi on aloittanut tutkinnan eilisistä koulusurmista. Winnenndenin ja Wendlingenin kaupungeissa 17-vuotias Tim Kretschmer surmasi 15 ihmistä ja lopuksi itsensä. Yleisradioyhtiö BBC:llä on hallussaan video, jossa Kretschmerin viime hetket näkyvät. Kamerakännykällä kuvatulla videolla hän seisoo paikallaan ja sitten kävelee hieman edestakaisin. Video pysähtyy, ja nauhalla kuuluu puhetta:

- Muutaman sekunnin kuluttua ampuja ottaa itseltään hengen. Siitä on ollut hieman epäselvyyttä, koska sanottiin, että hän kuoli ampumavälikohtauksessa poliisin kanssa, BBC:n toimittaja kertoo.

Ampuja surmasi entisessä koulussaan yhdeksän oppilasta, joista kahdeksan oli tyttöjä ja yksi poika. Lisäksi hän tappoi kolme opettajaa ja kolme sivullista. Lopulta hän tappoi itsensä poliisin ensin ammuttua häntä jalkaan.

Baden-Württembergin sisäministeri kuvailee Kretschmeria huomaamattomaksi oppilaaksi, joka sai keskinkertaisia arvosanoja, mutta joka ei kantanut kaunaa koulua kohtaan.

- Tällä hetkellä ei ole mitään todisteita siitä, että tämän hyökkäyksen olisi pystynyt ennustamaan, sisäministeri Heribert Rech kertoo.

Oppilaat olivat paniikissa

Kretschmerin ampuessa silmittömästi koulussa kauhistuneet oppilaat pakenivat ikkunoista. Oppilas nimeltään Celina kertoo BBC:lle, että ampuja tuli luokkaan ja "vain ampui joka paikkaan".

- Heittäydyin lattialle ja otin ystäväni mukaan. Menin nurkkaan ja otin pöydän suojakseni eteen. Hän tuli uudestaan luokkaan ja ampui uudestaan, Celina kertaa järkyttäviä hetkiä.

Toinen oppilas, Eileen Toraman, kertoo, että yksi hänen ystävistään tapettiin ja toinen katkaisi jalkansa hypätessään ikkunasta.

- En ymmärrä, miksi näin kävi. Minulla ei ole mitään käsitystä, mitä nyt pitäisi tapahtua.

Uutiskanava CNN ja Bild-lehti kertovat naisopettajasta, joka silminnäkijöiden mukaan heittäytyi uhrautuen oppilaan eteen saaden itse surmansa ampujan luodista.

Koulusta löydettiin yhteensä 60 käytettyä ammusta.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.