Mainos

Saksan keskuspankki: Ei tarvetta korkomuutoksiin

Saksan keskuspankin mukaan maan ennätyssuuri työttömyys ei anna aihetta korkojen muutoksiin. Myöskään Saksan alhaiset inflaatioluvut eivät vaadi keskuspankkia muuttamaan korkopolitiikkaansa lähiaikoina, arvioi pankin edustaja Ernst Welteke.

Keskuspankki on pyrkinyt pitämään Saksan korkotason vakaana. Viimeksi korkoja on laskettu viime vuoden huhtikuussa. Riippumattomat ekonomistit ovat viime aikoina arvioineet, että keskuspankin suunnitelmissa olisi pikemmin korkotason nosto kuin sen laskeminen.

Welteke sanoi, että nykyisessä työttömyystilanteessa olisi melko omituista, jos keskuspankki nostaisi korkoja nyt vallitsevilta suhteellisen alhaisilta tasoilta.

Saksan työttömyysluvut ovat nyt korkeimmillaan 30-luvun lamakauden jälkeen, ja ammattiyhdistysliikkeet ovat vaatineet keskuspankkia laskemaan korkotasoa, jotta talouskasvu vauhdittuisi ja työpaikat lisääntyisivät.

Keskuspankki on useaan otteeseen todennut, ettei se voi auttaa työttömyyden vähentämisessä, koska työmarkkinat kärsivät rakenteellisista ongelmista, joihin keskuspankki ei voi puuttua.

Saksan keskuspankki arvioi korkopolitiikkansa suuntaa aina kahden viikon välein.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.