Mainos

Saksan kerrostalopalossa tuhopolton mahdollisuus

Saksan poliisi on jatkanut yhdeksän ihmisen hengen vaatineen asuntopalon tutkimuksia. Palo syttyi sunnuntaina kerrostalossa Ludwigshafenissa Lounais-Saksassa.

Kerrostalossa oli palon syttymishetkellä ainakin 50 ihmistä, joista valtaosa oli Turkin kansalaisia. Palon syttymissyy on edelleen epäselvä, mutta poliisi sanoi tutkivansa myös tuhopolton mahdollisuutta.

Talossa asunut nuori tyttö kertoi televisiohaastattelussa, miten hän oli nähnyt jonkun liikkuvan jonkinlaisen palavan soihdun kanssa ennen talon syttymistä tuleen.

Suurin osa uhreista kuoli savumyrkytykseen, mutta osa ihmisistä myös hyppäsi paniikissa talon katolta. Palomiehet levittivät palopurjeita hyppääjille, mutta osa ihmisistä ei huomannut niitä ja iskeytyi maahan.

Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan pyysi tiedotusvälineiden mukaan Saksalta lupaa lähettää myös turkkilainen asiantuntijaryhmä tutkimaan turmaa.

Rheinland-Pfalzin osavaltion filharmoonikkojen ylikapellimestarina toimiva Ari Rasilainen asuu aivan turmapaikan lähistöllä ja oli hieman ennen turmaa ollut tyttärensä kanssa katsomassa karnevaalikulkuetta.

- Käsittääkseni talossa oli juhlittu lasten syntymäpäiviä. Syttymissyystä en ole vielä nähnyt mitään arveluja, mutta karnevaalissa käytettiin siksi paljon ilotulitteita, että sekin voi olla yksi mahdollisuus, Rasilainen kertoi puhelimitse.

Filharmoonikot ovat jo sopineet osavaltion johdon kanssa uhrien ja heidän omaistensa auttamiseksi järjestettävästä avustuskonsertista.

- Samoin täällä on avattu avustustilit, joille uskon kertyvän kovasti rahaa, siksi pahasti tämä on kaikkia järkyttänyt, Rasilainen jatkoi.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.