Mainos

Saksan junaturman syynä ylinopeus

Saksan viimeöisen junaturman syyksi on varmistunut ylinopeus. Juna ajoi ratapihalle 120 kilometrin tuntivauhdilla, kun sallittu nopeus on 40 kilometriä tunnissa.

Saksan poliisi kertoo, että turmassa on kuollut yhdeksän ihmistä. Loukkaantuneita on noin 90, joista puolella on vakavia vammoja. Kateissa on edelleen 22 ihmistä.

Junan etuosa törmäsi radan varressa olevaan taloon.

Onnettomuus sattui Kölnin eteläpuolella, kun Amsterdamista Sveitsin Baseliin matkalla ollut yöjuna suistui kiskoilta ja törmäsi radan varressa olevaan taloon. Junassa oli 300 matkustajaa.

Onnettomuus sattui Brühlin rautatieaseman lähellä vähän puolenyön jälkeen, kun juna siirrettiin radan korjaustöiden vuoksi kulkemaan toista raidetta. Junan veturi ja viisi vaunua suistuivat raiteilta, ja kaksi vaunuista jatkoi rinnettä alas suoraan radan varressa olleen talon pihaan ja olohuoneeseen. Talossa asunut vanhahko pariskunta selvisi tilanteesta vammoitta, mutta heidän kerrottiin olevan sokissa.

Onnettomuus sattui yöllä Kölnin eteläpuolella

Pelastustöitä jatketaan onnettomuuspaikalla, eikä poliisi ole sulkenut pois mahdollisuutta, että radalta suistuneista vaunuista löydettäisiin vielä lisää uhreja. Saksan rautateiden edustajan mukaan junan veturi ja kuljettaja olivat saksalaisia, mutta muuten junassa oli useista Euroopan maista tulleita vaunuja.

Saksan Eschedessä sattui vuonna 1998 tuhoisa junaonnettomuus, jossa kuoli 101 ihmistä. (MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.