Mainos

Saksan joet tulvivat

Saksassa etsittiin tänään kolmea pikkupoikaa, joiden pelättiin joutuneen tulvivien jokien viemiksi. Useiden Saksan jokien vedenpinta nousi vaarallisen korkealle viikonvaihteen rankkasateiden jäljiltä.

Kölnissä pelättiin kaupungin vanhojen osien jäävät tulvaveden alle, kun Reinin pinta kohosi tänään. Laivaliikenne Reinillä ja useilla muilla vesiväylillä jouduttiin ajoittain keskeyttämään tulvan noustua vaarallisiin lukemiin.

Saksan asevoimat määrättiin valmiuteen avustamaan tulvien aiheuttamien vahinkojen korjaamisessa. Puolustusministeri Rudolf Scharping sanoi Bild am Sonntag -lehdelle, että tuhatkunta sotilasta on jo mukana avustustöissä.

Myös muualla Euroopassa syyssateet ja tulvat ovat aiheuttaneet vahinkoa ja hankaloittaneet liikennettä. Englannissa, missä sateet ovat olleet pahimmat kymmeneen vuoteen, yksi nainen hukkui viikonvaihteessa tulvan vietyä sillan mennessään.

Hollannissa tulvien pelättiin murtavan patoja, jotka suojelevat meren pinnan alapuolella sijaitsevia maa-alueita. Myös Belgiassa patojen suojavalleja vahvistettiin ja Ranskassa tuhannet ihmiset jäivät ilman juomavettä tulvavesien päästyä kaivoihin.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.