Saksan jalkapallomaajoukkueen kampanja aiheutti valtavan raivon: "Voisin oksentaa"

Saksan naisten jalkapallomaajoukkueen Instagram-julkaisu on aiheuttanut suurta raivoa Sveitsissä. Maan tähdet kutsuivat kampanjaa epäkunnioittavaksi. Julkaisu on nyt poistettu sosiaalisesta mediasta.

Päivityksessä oli mustavalkoinen kuva Saksan maajoukkueesta puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan viime kesän MM-kisoista. 

– Kadonneita 29. kesäkuusta lähtien, jakakaa, luki päivityksessä.

Sillä oli tarkoitus mainostaa pian alkavaa naisten Bundesliigaa. Sveitsin tähdet raivostuivat päivityksestä. Maajoukkuepelaaja Florijana Ismaili katosi samana päivänä ja hänet löydettiin kaksi päivää myöhemmin järven pohjasta hukkuneena.

– Mitä oikein ajattelette? Kampanja on päivämäärästä huolimatta kyseenalainen ja valitsette juuri kesäkuun 29. päivän. Voisin oksentaa, luulin, että naisjalkapalloilu pitää yhtä, Arsenal-puolustaja Lia Wälti kirjoitti.

Saksan jalkapalloliitto pahoitteli päivitystä muutamia tunteja sen julkaisemisen jälkeen.

– Bundesliigan avaukseen liittyvän kampanjan on tarkoitus viitata vain MM-otteluumme Ruotsia vastaan. Emme halunneet loukata teitä, olla tunteettomia tai epäkunnioittavia. Jos näin on käynyt, pyydämme anteeksi, luki Twitter-kirjoituksessa.

Lue myös:

    Uusimmat