Mainos

Saksan jäähalliturmassa yli kymmenen uhria

Onnettomuuden syyksi epäillään sankkaa lumentuloa. Paikallisen jääkiekkoseuran jäsenet olivat varoittaneet katon sortumisvaarasta vain puolitoista tuntia ennen turmaa.

Etelä-Saksassa sattunut tuhoisa jäähalliturma on vaatinut ainakin 11 ihmisen hengen. Eilen romahtaneen hallin raunioissa epäillään olevan vielä ainakin neljä ihmistä. Poliisin mukaan toiveet kadonneiden löytämisestä elossa ovat vähäiset.

Pelastustyöt jouduttiin tänään keskeyttämään, kun yksi jäähallin seinistä oli vaarassa romahtaa pelastustyöntekijöiden päälle. Paikalle odotettiin erikoisvalmisteista nosturia, joka voisi purkaa romahtaneen katon palkit yksitellen paikaltaan.

Baijerin osavaltion poliisipäällikkö Hubertus Andrae sanoi, että turman jäljiltä on edelleen kateissa yksi nainen ja kolme lasta.

Hallin katto romahti koululaisten lomapäivänä. Hallissa oli turmahetkellä paljon lapsia vanhempineen. Kuolonuhreista suurin osa oli lapsia ja nuoria.

Lumi aiheutti sortuman?

Onnettomuuden syyksi epäillään sankkaa lumentuloa. Paikallisen jääkiekkoseuran jäsenet olivat varoittaneet katon sortumisvaarasta vain puolitoista tuntia ennen turmaa. Varoituksesta huolimatta ihmisiä ei kehotettu poistumaan hallista.

Rakennuksessa oli viitisenkymmentä ihmistä, kun se romahti. Kolmisenkymmentä ihmistä loukkaantui, ja muutamat selvisivät vahingoittumattomina.

Pelastustyöntekijät kertoivat kauhistuttavasta näystä, joka kohtasi heitä onnettomuuspaikalla.

- Minkäänlaiset harjoitukset eivät voi valmistaa sellaisen näyn kohtaamiseen, sanoi nuori Punaisen Ristin avustustyöntekijä Markus Leitner.

Salzburgissa suljettu halleja romahdusvaaran takia

Salzburgissa Itävallassa on tänään määrätty kaikki tasakattoiset hallirakennukset suljettaviksi. Kyseessä on varotoimi Saksan Bad Reichenhallissa jäähallin katon romahdettua.

Ovensa sulkivat kaksi jäähallia, kaikki koulujen urheiluhallit ja ainakin yksi uimahalli. Salzburgissa ehti jo romahtaa raskaiden lumimassojen painosta yhden messuhallin katto, mutta kukaan ei loukkaantunut turmassa.

Säätieteilijöiden mukaan kuluva talvi on ollut ennätysluminen. Monille alueille on jo nyt satanut yhtä paljon lunta kuin normaalisti koko vuonna. Sotilaita ja palomiehiä on komennettu lapioimaan lunta pois katoilta. Työhön on luvassa hieman helpotusta, sillä lumentulon ennustetaan tyrehtyvän loppuviikosta.

Lumisateet ovat myös tukkineet rautateitä ja maantieyhteyksiä ympäri Itävaltaa. Ainakin 15000 ihmistä oli iltapäivällä ilman sähköä Itävallassa puiden katkottua sähkölinjoja.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 03.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.