Mainos

Saksan hallitusneuvottelut käynnissä

Saksan kristillisdemokraattien Angela Merkel sanoo, että puolue on löytänyt neuvotteluissa yhteisen neuvottelupohjan SPD:n kanssa, mutta päätöstä uudesta liittokanlerista ei vielä ole saatu aikaan.

Saksan kristillisdemokraattien CDU ja sosiaalidemokraattien SPD aloittivat iltapäivällä kolmannen, ratkaisevaksi luonnehditun neuvottelukierroksensa.

Kristillisdemokraatit olivat aiemmin uhanneet keskeyttää tunnustelut, ellei liittokanslerin paikasta päästä jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen. Päätöstä uudesta liittokanslerista ei vielä oltu saatu.

Kristillisdemokraatit eivät peräänny tavoitteistaan

- Todellisia neuvotteluita ei voida käydä niin kauan kuin SPD ei hyväksy, että meidän ehdokkaastamme tulee liittokansleri, huomautti CDU:n pääsihteeri Volker Kauder ARD-television haastattelussa.

SPD:n puheenjohtaja Franz Müntefering on puolestaan korostanut, että CDU:n tulee suhtautua sosiaalidemokraatteihin täysin tasavertaisena neuvottelukumppanina.

SPD:n ja CDU:n pitäisi päättää yhteishallituksen muodostamisesta kuun puoliväliin mennessä, koska liittopäivien olisi äänestettävä kanslerista 18. päivä. Osapuolet puhuvat tänään myös muun muassa työmarkkinoista ja terveydenhuollosta.

Liittokansleri Gerhard Schröder väläytti alkuviikosta olevansa valmis luopumaan kanslerinpaikasta, jos SPD sitä pyytää. SPD on kuitenkin toistaiseksi vastustanut kiivaasti viran antamista CDU:n Angela Merkelille.

Schröderin johtama SDP-puolue on nyt takomassa yhteistyötä Merkelin kristillisdemokraattien kanssa.

- Alustavien keskustelujen pohjalta mahdollisuus koalitioon puolueiden välillä on olemassa, sanoi Schröder tiedotusvälineille.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

(Kymmenen uutiset 05.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.