Mainos

Saksan hallitus: Aseet valvontaan

LEHTIKUVA / ARKISTO / MARTTI KAINULAINEN

Saksan asealan ja aseharrastajien keskiviikon koulusurmista suurimman vastuun kantaa 17-vuotiaan tekijän isä, joka ei säilyttänyt aseitaan lain edellyttämällä tavalla.

Maan hallitus aikoo myös jatkossa kuitenkin sallia aseiden säilyttämisen kotona, mutta säilyttämiseen liittyviä määräyksiä ja niiden valvontaa pyritään kiristämään.

Kansainvälinen aseala esitteli arsenaaliaan tänä viikonlopuna Nürnbergissä ilman suurempia tunnontuskia. Valmistajat ja harrastajat ovat helpottuneita. Saksan hallitus ei aio koulusurman vuoksi kiristää aselakia, koska Winnendenin verilöyly olisi todennäköisesti estetty, jos lakia olisi noudatettu.

- Ajatelkaa nyt, että siellä oli 17-vuotias sairas ihminen talossa. Miten isä voi unohtaa panna talossa olevat aseet määräysten mukaan lukkojen taakse?, ihmettelee aseharrastaja Joachim Streitberger:

Sitä, miten harrastajat aseitaan kotona säilyttävät, on kuitenkin lähes mahdoton valvoa. Markkinoilta ratkaisuja joka tapauksessa löytyy. Lukituksissa voitaisiin siirtyä esimerkiksi kokonaan sormenjälkitunnistukseen, joka tarkoittaisi, että aseeseen pääsee käsiksi vain luvan haltija.

Saksassa jotkut poliitikot ovat vaatineet että kaikki käsiaseet pitäisi säilyttää ampumaseurojen tiloissa suljetuissa kaapeissa, joihin vain muutamilla vastuullisilla on pääsy.

Nämä tilat ovat kuitenkin usein taajamien ulkopuolella, ja suuret asevarastot tekisivät niistä houkuttelevia kohteita varkaille.

Uutistoimisto Reutersin mukaan myös Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoitti tänään vaativansatiukennuksia maan aselakeihin.

Katso Tapio Nurmisen raportti Nürnbergista (Seitsemän uutiset 15.3.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.