Saksan GP:n topit ja flopit: Suomalaista F1-historiaa

MTV Sportin F1-toimitus listaa jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Saksan GP:n topit ja flopit.

1. Suomalaista F1-historiaa

Saksan GP:ssä koettiin ensimmäistä kertaa F1-historiassa Suomen kansalaisten kaksoisvoitto. Suomi on väkimäärään suhteutettuna F1-historian menestynein maa, joten onhan meillä varaa antaa Nico Rosberg virallisesti Saksan edustajaksi.

2. Valtteri Bottas

Toisesta ruudusta toiseksi. Maksimisuoritus.

3. Nico Rosberg

Paalulta voittoon. Virheetön suoritus.

4. Lewis Hamilton

Hamiltonin nousu 20. lähtöruudusta kolmanneksi oli komeaa katseltavaa. Se oli osoitus sekä Hamiltonin ohitustaidoista että Mercedes-auton ylivertaisuudesta.

5. Alonso vastaan Ricciardo

Ricciardo laittoi Alonson koville hienossa rengas rengasta vastaan taistelussa. Molemmat kuljettajat ajoivat taistelun tiimellyksessä todella hyvin.

1. Massan huono tuuri

Massalla on ollut surkeaa tuuria tälläkin kaudella. Hockenheimissa hän olisi toki voinut itse parantaa omaa tuuriaan, jos olisi jättänyt Magnussenille tilaa välttää kolarin.

2. Missä turva-auto?

Turvallisuusmääräykset näyttivät olevan aivan erilaiset kahdessa peräkkäisessä kisassa. Silverstonessa pidettiin tunnin tauko, kun kaiteessa oli pieni lommo, mutta Hockenheimissa Sauber-auto sai seisoa keskellä rataa ja kilpailunjohto lähetti mieluummin ratavirkailijat säntäilemään radan poikki kuin turva-auton.

3. Räikkösen etusiipirikko

Kimi sanoi, että nyt ajaminen tuntui sentään paremmalta kuin aiemmin, mutta valitettavasti hänen todellinen suorituskykynsä jäi näkemättä, kun etusiipi sai kipeää.

4. Autopalo

Daniil Kvjatin Toro Rosso -autossa sattui vaarallisen näköinen tulipalo, kun moottorin sytytysongelman takia pakoputkessa alkoi palaa bensaa.

5. Lotuksen vaikeudet

Lotus näytti kärsivän talleista eniten FRIC-jousituksen kiellosta, mikä ei sinänsä ole ihme, koska kyseinen jousitusjärjestelmä keksittiin ensimmäisenä siinä tallissa. Kaiken lisäksi Grosjeanin autoon iski vielä jäähdytysongelma kisassa.

Lue myös:

    Uusimmat