Saksan GP:n topit ja flopit: Räikkönen vastaan Vettel

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Saksan GP:n topit ja flopit.

1. Supersuosittu Kimi Räikkönen

Räikkönen ajoi jälleen erittäin vahvasti ja olisi ansainnut ainakin tilaisuuden yrittää Vettelin ohittamista. Ja kuulitteko, miten kovasti yleisö hurrasi Räikköselle palkintopallilla, vaikka oltiin Vettelin kotimaassa! Räikköselle pitää antaa täydet pisteet myös siitä tavasta, jolla hän viittasi kintaalla muiden kuljettajien masinoimaan boikottiuhkaukseen.

2. Sebastian Vettel

60 kierrosta oli juuri oikea matka Vettelin kannalta ja hän pääsi ajamaan voittoon ilman että Räikkönen ehti tehdä hyökkäystä. Toivottavasti tulevissa kisoissa nähdään kunnon taistelu, jossa Vettel ja Räikkönen ottavat toisistaan mittaa rengas rengasta vasten.

3. Renkaat kestivät

Silverstonen rengasfiaskon jälkeen Pirellin Nürburgringille tuomat renkaat toimivat oikein hyvin.

4. Venänäläis-suomalainen omistaja Sauberille?

Ei se ainakaan heikentäisi suomalaiskuljettajien tulevia tallipaikkamahdollisuuksia, jos Boris Rotenberg, jolla on myös Suomen kansalaisuus, ostaisi Sauberin.

5. Daniel Ricciardon aika-ajot

Ricciardo on viime kisoissa löytänyt erinomaisen aika-ajovauhdin. Kisoissa häneltä ei ole vielä nähty aivan samanlaisia väläytyksiä.

1. Irtopyörän osuminen ihmiseen

Taas oli ihmishenki vaarassa, kun 12 kilon painoinen irtopyörä osui varikolla kuvaajaa selkään. Onneksi tästä tapaturmasta selvittiin ilman hengenvaarallisia vammoja.

2. Felipe Massa

Hyvän aika-ajon ja onnistuneen lähdön jälkeen Massa möhli mahdollisuutensa pyörähtämällä oman ajovirheen takia ulos radalta jo kisan alkuvaiheessa.

3. Williamsin varikkoviivästykset

Kun Williams olisi viimein yltänyt pistesijalle (Maldonado oli matkalla kohti 10. sijaa), niin tilanne mentiin sitten möhlimään surkeilla varikkopysähdyksillä, kun mutterinväännin ei toiminut kunnolla.

4. Grosjean ei totellut heti

Romain Grosjeanin niskoittelu saattoi maksaa Räikköselle voiton, sillä hän ei totellut tallinsa ensimmäistä määräystä Räikkösen edelleen päästämisestä, vaan vastasi radiolla, ettei ymmärtänyt viestiä. Grosjean väistyi Kimin edestä vasta kolme kierrosta myöhemmin.

5. Mercedeksen aika-ajokämmi Rosbergin kanssa

Mersulle sattui paha arviointivirhe, kun Rosberg päästettiin putoamaan jatkosta jo aika-ajon toisen osion jälkeen autolla, jonka vauhti olisi riittänyt paalupaikkataistoon.

Lue myös:

    Uusimmat