Mainos

Saksan fiftarirockarit pesivät suomalaiset levymyynnissä

Ulkomaiset artistit eivät viime vuosikymmenellä suuremmin juhlineet Suomen äänitemyynnin kokonaistilastoissa. Vuonna 2008 Metallica kuitenkin järkytti nappaamalla vuoden myydyimmän artistin statuksen. Sama meno jatkui viime vuonna. Saksalainen The Baseballs pesi suomalaiset kilpaveljensä selvällä erolla.

Jos joku olisi vuosi sitten ennustanut, että vuoden Suomen myydyimmän albumin vuosimallia 2009 tekee saksalainen The Baseballs, kyseinen ennustajaeukko olisi pikaisesti kiidätetty hoitoon.

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT:n viikko sitten julkaisema äänitemyyntiraportti 2009 kertoo kuitenkin armotonta kieltään. Rockabillyn hengessä lainamateriaalia suoltavan bändin Strike! oli 74 000 kappaleen myynnillään vuoden kiistaton ykkönen.

Metallica ei enää näinä päivinä pysty yllättämään levymyynnillään, mutta The Baseballs siihen todellakin pystyi. Yhtyeen valtti lienee siinä, että ryhmässä on aika lailla ilmiön tuntua. Yhden idean ihme toimii, ainakin yhden levyn verran.

Ei laaksoa, ei kukkulaa

Myydyimmät albumit 2009:

Kotimaisessa popissa ei viime vuosina ole pahemmin ilakoitu ilmiöillä. Viime vuonna sellaista lähimmäksi pääsi Anna Puu, jonka debyyttialbumia meni kaupaksi 57000 kappaletta. Anna Puu ponkaisi pinnalle Idols-kilpailusta, joten siinä mielessä suosiossa ei ole ihmettelemistä. Idols-kisaajat tuppaavat menestymään parhaiten juuri debyyteillään, vaikka esimerkiksi Anna Abreu näytti pitävän pintansa vielä kolmannellakin levyllään.

Fyysisiä äänitteitä myytiin Suomessa viime vuonna yli miljoona kappaletta vähemmän kuin vuonna 2008. 6,32 miljoonasta kappaleesta pudottiin 5,27 miljoonaan. Tämä ei voi olla näkymättä suomalaisten suursuosikkien myyntiluvuissa.

Vuoden kotimainen ykkönen oli kestosuosikiksi jo luokittuva Lauri Tähkä & Elonkerjuu albumillaan Tänään ei huomista murehdita! Levyn myyntiluku oli kunnioitettava 66000 kappaletta, mutta kun rinnalle nostaa Tähkän edellisen albumin Tuhannen riemua yli 125000 kappaleen myynnillään, niin huomista saatetaan Tähkän määräyksestä huolimatta murehtia ainakin levy-yhtiöiden aamupalavereissa.

Viime vuoden albumimyynnissä kiinnittyy huomio myös suomalaisille perinteisesti läheisen raskaan rockin kehnohkoon menestykseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.